Про це повідомляє Вечірній Київ.

Метою заходу було привернути увагу суспільства до того, що захисниці не мають належної амуніції, через що подвійно ризикують життям. Наразі близько 5 тисяч військовослужбовиць знаходяться на передовій, саме вони подали запит на необхідний захист, на що одразу відгукнулась «Українська броня».

Особливістю першого українського бронекостюму є те, що він відповідає анатомічній будові тіла жінки та має плити мультивигнутої форми. Адже звичайний бронежилет, який підходить чоловікам, не дає належного захисту та відкриває багато точок ураження у жінок, а також перешкоджає нормальному кровообігу.

Всі елементи костюма броньовані, аби надати додаткового захисту використовують плити. Бронекостюм має значно легшу вагу від того, який доводиться носити захисницям щодня, адже замість металевих бронеплит, компанія використовує керамічні.

«Компанія фізично не зможе забезпечити всіх захисниць бронекостюмами, ми хочемо донести, що це є великою проблемою та сподіваємось держава зверне увагу на наш запит», — заявив директор «Української броні» Ян Гончаров.

На сьогодні у світі існує лише декілька компаній, які створили рішення для жінок військовослужбовиць, але вони не є бюджетними для закупівель. Український аналог жіночого бронекостюму у повній комплектації коштує 50 тисяч гривень, що є вдвічі дорожче ніж ті, які зараз закуповує Міністерство оборони України.

Цікаве по темі "жінки" та "війна": У Шевченківському районі присвятили мурал зоозахисниці, яка пішки вивела з охопленого війною Ірпеня близько 30 тварин

Костюм регулюється індивідуально під кожну фігуру, в розробці є всі розміри від найбільших до найменших. Також за відсутності плити, весь бронекостюм можна прати в пральній машині, що є дуже зручним і швидким рішенням.

Бронекостюм протестований самою компанією та захисницями, зараз 10 таких комплектів тестує Міністерство оборони України у військових частинах аби надалі співпрацювати з «Українською бронею» та зробити необхідні закупівлі.

Популярні новини зараз

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

Голова Білоцерківського ТЦК спростував фейк про вбивство людини військкомом на Київщині

У Києві відбувся турнір на честь воїнів ССО ЗСУ

Рейдери намагалися “віджати” київський готель

Показати ще

Читайте також: У столиці України відбувся благодійний конкурс краси на підтримку ЗСУ

Аби привернути більшу увагу до проблеми захисту військовослужбовиць, компанія одягнула бронежилет на статую княгині Ольги, що на Михайлівській площі.

«Ця акція не є вандалізмом, чи ще чимось подібним, всі наші дії були узгоджені з Київською міською державною адміністрацією та Міністерством культури задля вирішення спільного та нагального питання», — розповіла представниця «Української броні».

Раніше Хрещатик писав про те, що на фронті гинуть українські захисниці, серед них - кулеметниця з Київщини, Світлана Смоленська. Також у Києві попрощалися з бойовою медикинею Дар’єю "Блискавкою" Філіп’євою, яку провели в останній путь на Майдані.