Київську міську дитячу клінічну лікарню № 2 побудували в 1975 році і з тих пір там робили тільки косметичний ремонт. Минулого року в лікарні капітально відремонтували приймальне відділення. Цього року – відділення невідкладної допомоги та здійснили термосанацію будівель лікарні. Про це повідомляє КМДА.

«Ще кілька років тому приміщення медзакладу складно було назвати столичною лікарнею. І це при тому, що це – єдиний дитячий багатопрофільний заклад охорони здоров’я на лівому березі міста. За останніх два роки з міського бюджету виділили понад 170 мільйонів гривень на капітальний ремонт лікарні та на закупівлю сучасного медичного обладнання. Наступного року ми запланували кошти на третю чергу ремонту цього закладу», – наголосив Віталій Кличко, який перевірив, як відремонтували лікарню.

Зазначається, що для потреб лікарні закупили новітні рентген-діагностичні мобільні цифрові комплекси МАС, завдяки чому тепер можна робити рентгенівські знімки у палатах пацієнтів. Крім того придбали і найсучасніший відеогастроскоп, сучасний колоноскоп, автоматичний біохімічний аналізатор, ультразвукову діагностичну систему, наркозно-дихальні апарати.

«Як кажуть лікарі, це медичне обладнання допомагає значно поліпшити якість надання медичної допомоги дітям. А сучасне лабораторне обладнання дає дуже точні результати за лічені секунди. Як ви бачите, змінилася і сама лікарня. Як зовні, так і всередині. Тут провели термосанацію будівлі. Відремонтували приймальне відділення, відділення невідкладної допомоги і палати в ньому, робочі кабінети медиків», – зазначив мер Києва.

Сучасна оновлена дитяча лікарня №2 може одночасно прийняти до 400 пацієнтів, працюють 14 стаціонарних відділення.

Нагадаємо, Капремонти, зарплати, соцвиплати: Київрада схвалила зміни до бюджету 2019

Читайте також:

На Троєщині завершують реконструкцію парку

Кличко відкрив після капремонту третю чергу парку «Наталка»