Петицію на платформі Avaaz про створення спеціального трибуналу, який розслідуватиме російську військову агресію проти України та залученню до відповідальності російського диктатора Володимира Путіна і його поплічників підписали вже понад 1,8 мільйона осіб. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликає людей не зупинятися і продовжувати підписувати.

Про це пише “Главред”.

Ця петиція була опублікована в березні вона продовжує набирати підтримку, незважаючи на вимоги Росії до платформи видалити її.

Більше того, ініціатива “Путіна під трибунал” отримала підтримку юридичної спільноти та громадянського суспільства, ПАРЄ, Європарламенту, ПА НАТО і ПА ОБСЄ.

“Віддавши наказ напасти на Україну, Путін вчинив злочин агресії, найважчий з усіх злочинів проти міжнародного миру. Цей злочин не може і не повинен залишитися безкарним. Саме тому ми закликаємо наших міжнародних партнерів підтримати створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України. Світова громадська підтримка. Ми закликаємо людей по всьому світу підписати петицію “Путіна під трибунал”, – каже міністр Кулеба.

Представники Avaaz пообіцяли – після того, як петицію підпишуть 2 млн осіб, вони почнуть безпосередньо співпрацювати з визнаними експертами в галузі міжнародного права з усього світу ‒ щоб домогтися покарання для російського диктатор і його кліки.