Про інцидент, який трапився минулого тижня, повідомили у Фейсбуці на сторінці БАТЬКИ SOS. Пізніше на нього відреагували директор міського департаменту освіти і науки Олена Буйневич та уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. Звукозапис розмови вчительки з дитиною оприлюднив Одеський Медіацентр. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News.

Викладачка малювання Пірогова Раїса Миколаївна накричала на дитину, довела її сліз та налаштовувала дітей проти дівчинки за те, що дівчинка “посмела говорить тут по-украински и ставит себя выше других”.

«Цей випадок стався минулого тижня в одній з одеських шкіл – вчителька малювання сварила україномовну дитину, що вона забула вдома альбом для малювання з-за бардака з розкладом занять та відповіла на її запитання УКРАЇНСЬКОЮ.
Жодну дитину в класі вона так не сварила, а тут ще й зманіпулювала та налаштувала дітей проти дівчинки», – йдеться в повідомленні.

Вчительку вивело з себе, що учениця під час уроку відповіла їй українською, через це вчителька влаштувала дитині справжній булінг та довела дитину до сліз.

Внаслідок цього у дівчинки психологічна травма та стрес.

“Бачите, що у нас робиться. Вона розмовляє українською мовою, так виходить, що вона вище нас. Альбом не принесла, малюнки не принесла, а права качає. І мовою буде прикриватися тут мені… “, – кричала вчителька.

Довівши дитину до сліз, вчителька і тут не зупинилась, зауваживши, що дівчинка ставить себе вище за інших, спілкуючись українською мовою:

“Не реви, все, і відповідай наступного разу краще. Але так не можна говорити. Виходить, що вона вище нас. Давайте на українському тоді все будемо спілкуватися?… Не плач, я не люблю сліз…”

Директорка департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич повідомила, що вчительку малювання одеської гімназії №4 Раїсу Пироговську звільнять по ст.31 п.3 КЗпП (вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального вчинку, не сумісного з продовженням даної роботи).

“Приношу свої вибачення від усіх педагогів батькам і дитині. А нам, вчителям, хочу побажати не закривати серце від почуттів вихованців. Такий тон, тиск і вміст сказаного назавжди позбавляють дитячої довіри”, – написала Буйневич у фейсбуці.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь вимагає від Міністерства освіти і науки провести роз’яснювальну роботу з усіма навчальними закладами, щоб попередити і не допустити випадків обмеження учнів за мовною ознакою.

“Жахливий інцидент, який стався в гімназії №4 міста Одеса, де вчителька дозволила собі неприпустиму поведінку з дитиною через української мови – це відповідь на питання, яку насправді мову намагаються утискати, і яка потребує державного захисту в Україні”, – написав мовний омбудсмена у Фейсбуці.

Кремінь наголосив, що вчителі, вихователі або методисти, які дозволяють собі так поводитися з дітьми, не мають ніякого права займати такі посади.

Популярні новини зараз

У Києві відкрили Офіс реєстру збитків, завданих агресією рф

Київський притулок для тварин просить допомогти заспокоїти собак після обстрілу

Віддав життя за Україну — на фронті загинув військовий із Київщини Сергій Зінченко

Волонтери у камуфляжі чи псевдоволонтери? - розслідувачі розповідають про шахрайські схеми в Києві

Показати ще

“Звертаюся до Міністерства освіти і науки України з вимогою провести відповідну роз’яснювальну роботу з усіма навчальними закладами, щоб попередити і не допустити подібних випадків обмеження здобувачів освіти. Вважаю, що будь-які прояви дискримінації людини, в тому числі за мовною ознакою, повинні бути покарані. Дякую департаменту освіти і науки Одеської міськради і директору школи за оперативну реакцію – звільнення вчителя “, – додав Кремінь.

Нагадаємо, власниця школи зізналася, в яких умовах навчаються діти Зеленського (відео)

Читайте також:

Аномальна зима: синоптики розповіли, яких сюрпризів очікувати від погоди

Велетенські цукерки та морозиво з квітів: з`явилось вражаюче відео з виставки хризантем у Києві

Кім Кардаш`ян передала 1 млн доларів постраждалим у Нагірному Карабасі