В Україну вдалося повернути ще 6 людей, які перебували в російському полоні. Серед них 4 морпіхи і дві цивільних жінки.

Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак, пише “Главред”.

“Коли я бачу, як наші люди їдуть додому і можуть обійняти своїх рідних після полону у ворога, який втратив будь-яке людське обличчя, це найкраща мотивація працювати 24/7. Отже, ще більше наших – вдома. Відбувся черговий обмін полоненими. Ми повернули 6 наших людей – чотирьох морпіхів і двох цивільних”, — розповів Єрмак.

З полону вдалося повернути додому офіцерів Булахова Олексія та Костенка Миколу, солдатів Герасименка Людмилу та Івана Земляного, а також двох цивільних – Андруша Вікторію та Майбороду Яну.

Окупанти взяли Вікторію в полон після того, як виявили у неї в телефоні фото російської техніки. Ці фото вона передавала ЗСУ. Жінку відвезли в Курське СІЗО. У Майбороди Яни також знайшли фото, у неї були зображення техніки на території Чорнобильської зони.

Українські військові потрапили в полон, коли захищали Маріуполь.

“Переговори про обмін – це складна робота, а найкраща винагорода за неї – свобода українців. Саме це стимулює працювати на максимум ефективності. Обміни тривають. Наша мета – повернути всіх наших людей. Над цим працюємо нон-стоп, і ми обов’язково це зробимо”, — написав Єрмак.