Фермери і в подальшому будуть збільшувати ціни на молоко. Про це повідомляє agronews.ua, передає сайт Хрещатик.News.

«У таких умовах аграрії будуть намагатися компенсувати свою недоотриманий прибуток за рахунок збільшення цін на молоко. Розраховувати на зменшення сировинного дефіциту в середньостроковій перспективі переробникам не варто », – відзначають аналітики.

Зазначається, що аграрії не поспішають робити великі інвестиції в молочний напрямок, а держава не хоче або не може їх стимулювати.

Infagro пише, що у жовтні 2020 року вартість сирого молока сільгосппідприємств б’є нові рекорди – ціни на закупівлю молока продовжують впевнено зростати.

«Баланс поки підтверджує цінову динаміку – пропозиція сировини знижується, вільного молока стає менше. Навіть сезонна зупинка сушок не впливає на ситуацію, оператори без проблем перепродують свою сировинну базу сироварам і виробникам свіжої молочної продукції, тому спотові позиції також дорожчають.

В середині жовтня діапазон цін сирого молока, виробленого сільгосппідприємствами, становить 10,00-11,50 грн/кг, молоко від господарств населення переважно оцінюється у 6,00-6,50 грн/кг без ПДВ», – йдеться в повідомленні.

Фахівці зазначають, що спотова ціна на молоко також зростає: «оператори не соромляться просити 11,0 грн/кг і вище, при цьому навіть незалежно від його якості. Така ситуація ще раз підтверджує високий попит на сировину».

Зазначається, що не важко передбачити, що у подальшому ціна на молоко та молочні продукти зростатиме:

«Компанії продовжують захищати свої сировинні зони, при цьому економіка переробки вже починає «тріщати по швах». Подальший сценарій передбачити нескладно – збільшення цін на полиці і зниження продажів. Можливо тоді зупиниться і гонитва за поставками сирого молока».

Нагадаємо,  які товари зростуть у ціні та чому інфляція прискориться вдвічі

Читайте також:

Українська вакцина від COVID-19 може з`явитись через рік

Інфекціоніст розповіла, коли в Україні покращиться ситуація з COVID-19

Популярні новини зараз

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Максим Кріппа та казино "Вулкан". Як партнер російського олігарха скуповує українські ЗМІ

Вакарчук присвятив пісню кримським татарам

Показати ще

Повторення локдауну не допустим: Шкарлет заявив, що учні 1-4 класів повернуться до школи після осінніх канікул