Учні 1-4 класів після осінніх канікул 2020 повернуться до шкіл, навчання школярів з 5 класу буде залежати від епідемічного рівня. Про це заявив у своєму телеграм-каналі очільник МОН, передає сайт Хрещатик.News.

Шкарлет наголосив, що діти мають навчатися в повноформатному режимі та повідомив, що вчителі підготувались до дистанційного навчання, але повторення весняного локдауну ніхто не хоче допустити.

«Повторення весняного локдауну – найгірший сценарій, якого ніхто сьогодні не хоче допустити.

Так, весну освітяни пережили достойно. Хочу подякувати всім учителям, викладачам та батькам, які до цього долучились і гідно пройшли випробування коронавірусом.

Сьогодні зроблено ще більше: багато матеріалів напрацьовано і вчителі більшою мірою готові до роботи дистанційно.

Інше питання – потрібно враховувати економічну складову й ті обставини, що дітей непросто залишати вдома без нагляду.

Наша позиція: діти мають навчатися в повноформатному режимі та здобувати якісну освіту. Залежно від епідемічного кольору регіону дехто розпочне очне навчання, дехто, якщо це буде «червона» зона, залишиться на дистанційному. На жаль.

Хочу поінформувати, що ми спільно з МОЗ будемо забезпечувати навчання 1-4 класів в очному форматі (після канікул), а 5-11 класів – залежно від епідемічного рівня: у змішаному або дистанційному форматах», – написав очільник МОН.

Тим часом Кабмін пообіцяв після канікул перевести школи на дистанційку

Читайте також:

В Україні буде своя вакцина від COVID-19? Зеленському представили результати досліджень

До +20: в Україну йде потепління