Про це Прем’єр-міністр України сказав під час позачергового засідання Уряду в п’ятницю, 19 червня, інформує сайт Хрещатик.news. 

“Сьогодні так само головна лікарка Олександрівської лікарні міста Києва заявила про значне збільшення хворих у реанімації. Це фактично лікарі називають результатом недотримання карантинних правил, правил дистанціювання, масочного режиму, дезінфекції. Ми фактично сьогодні отримаємо початок чергової – або першої, або другої, як хочете можна це назвати, – хвилі захворюваності на коронавірус”, – сказав Денис Шмигаль.

Він додав, що для покращення епідеміологічної ситуації необхідно дотримуватися соціальної дистанції, масочного режиму, а також дезінфекції.

Денис Шмигаль на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України дав доручення Міністерству охорони здоров’я, Національній поліції, Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів – посилити контроль за дотриманням заходів, направлених на протидію поширенню епідемії COVID-19. Про це повідомляє  Урядовий портал.

На початку засідання він констатував, що на жаль сьогодні в Україні встановлено черговий антирекорд щодо захворюваності на коронавірус.

«Дуже велика кількість людей перестали дотримуватись карантинних правил і вирішили, що коронавірус зник і шансу захворіти більше немає. Майже тисяча хворих – це надзвичайно тривожний сигнал для всіх нас. У нас вже є дві області, де наповнення лікарень хворими більше 50%», – зазначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль підкреслив, що Уряд не буде стояти осторонь, коли місцева влада закриває очі на загрози, а буде посилювати контроль.

Він дав доручення Міністру охорони здоров’я Максиму Степанову та Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову забезпечити посилений контроль за дотриманням карантинних обмежень в країні.

«На жаль, місцева влада, яка покликана посилювати карантинні обмеження, в деяких випадках просто вирішила закривати очі на загрози. Шановні колеги на місцях, я розумію, що ви вже живете думками про вибори, але політичні бали ви таким чином будете заробляти ціною життя людей.

Ми будемо посилювати контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Звертаюсь до пана Віктора Ляшка. В регіони для контролю має виїжджати керівництво МОЗ на чолі з головним санітарним лікарем. Так само буде посилено контроль з боку Національної поліції та Держпродспоживслужби. Сьогодні всі відповідні наради були проведені, і ми будемо діяти жорсткіше, щоб українці були в безпеці», – заявив Прем’єр-міністр.

Нагадаємо, 19 червня в Україні зафіксовано новий антирекорд, за добу в Києві на COVID захворіли 92 людини, в Україні – 921

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

У столиці няня-пенсіонерка штовхала та била дівчинку по обличчю, через те, що вона засинала в автобусі

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Жінка в одному з підвалів Києва відшукала змію у відрі, однак рятувальники, що приїхали на місце дуже здивувались знахідці

Показати ще

Нові спалахи: в школах та автопарках столиці виявили хворих на коронавірус

Ляшко дозволив на вулиці не носити маски та рукавички (відео)