Біля станції метро «Дарниця» відбулось відкриття Статуї незрячої людини. Цей проєкт був створений з метою привернення уваги Українського суспільства і, в першу чергу, Київської громади, до людей з глибоким враженням зору. Про це повідомив заступник голови Українського товариства сліпих Михайло Новосецький.

Михайло Новосецький зазначив, що незряча людина у повсякденному житті долає величезні труднощі. Статуя незрячого буде нагадувати мешканцям столиці, що поруч з ними проживає певна спільнота людей, яким потрібна щоденна допомога.

«Щоденно незряча людина долає величезні труднощі, йдучи на роботу, навчання, до поліклініки, в магазин, аптеку чи майстерню. Більшість наших людей, не маючи фізичного супроводу, величезну частину свого життя проводять вдома. У багатьох з них не має родичів чи друзів, які їх могли б супроводжувати, коли виникає потреба. Це вкрай гостре питання щоденної життєдіяльності незрячої людини.

Необхідно зауважити, що сьогодні Київська влада працює над зменшенням бар’єрності і підвищенням доступності для незрячих киян, але ж проблема ця постійна і саме такий арт-об’єкт “Статуя незрячої людини” повинен постійно нагадувати київській громаді, владі,всьому українському суспільству про проблему незрячих громадян, які проживають поруч», – наголосив Михайло Новосецький.

 

Нагадаємо, З Рейтарської зникла скульптура Їжачка в тумані

Читайте також:

На Михайлівській площі з`явились велетенські легені

В столиці встановили 23-тю міні-скульптурку проєкту Шукай!