В Києві будуть відключати електроенергію в багатоповерхівках, мешканці яких заборгували за неї.  Про це повідомляє пресслужба КМДА.

На брифінгу, який зібрали в КМДА, щоб обговорити  проблеми заборгованості, представник ДТЕК “Київські електромережі” пояснив, що мова поки що йде про відключення місць загального користування – ліфтів, водяних насосів, освітлення парадних – і лише через значні борги.

“Наразі боржниками є  230 будинків, а під реальною загрозою відключення близько 60 багатоповерхівок у столиці. Деякі будинки, зокрема на Печерську, вже відключено частково: там зупинилися ліфти, насосами не подається вода у квартири, темно у під’їздах”, – пояснює представник «Київських електромереж».

Загалом фізичні особи (мешканці столиці) мають борг за електрику 120 мільйонів гривень, юридичні особи – 240 мільйонів.

За законом відповідальність за несплату жеком або ОСББ несуть всі мешканці будинку, тому навіть якщо у людей нема власних боргів, вони страждатимуть від загального боргу, або за несплату за місця загального користування.

“Знову ж таки, підкреслю, за чинними нині, абсолютно не досконалими законами, влада не має права втручатися в такі конфлікти, і мешканці мають самі їх вирішувати, – пояснює начальник Управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Віра Радченко. – Процес з’ясування та повернення жителями коштів довгий. Тому, на жаль, потрібно буде сплатити за поточні спожиті послуги та сплатити борги, якщо вони й виникли несподівано”.

Читайте також: