Овочерізки в укриття на 1,5 млн грн, які закупила Дніпровська РДА і електросковорідки за 700 тисяч виявились не єдиними “цікавими закупками” до столичних укриттів. Все в тому ж таки Дніпровському районі в бомбосховищах мають з’явитися… барабани за мільйон.

Про це розповів депутат Київської міської ради Леонід Ємець, вивчаючи дані із онлайн-платформи для держзакупівель “Prozorro”.

Він виявив, що у квітні 2023 року Управління освіти Дніпровської районної державної адміністрації у місті Київ закупило для бомбосховищ 300 шкіряних барабанів на суму майже один мільйон гривень.

Закупівля аргументувалась необхідністю психічного розвантаження дітей під час повітряних тривог.

“Якщо ви думаєте, що сковорода за 720 тисяч – це межа, то як вам 300 шкіряних барабанів в укриття!? За 890 000 грн І знову РДА Дніпровського району. Ще раз. У укриття. Барабани. 300. На майже 1 млн. грн. Бо все інше з укриттями вже супер ок!?”

Раніше головний бухгалтер художнього ліцею “Зміна” Дніпровського району у Києві стверджує, що дороге кухонне обладнання – необхідні речі під час повітряної тривоги. Минулої осені художній ліцей “Зміна”, розташований у Дніпровському районі Києва, купив через онлайн-платформу Prozorro багатофункціональну сковороду вартістю 725,7 тис. грн та пароконвектомат (універсальна піч) за ціною 474,3 тис. грн. Головний бухгалтер навчального закладу Наталія Ломакіна не бачить нічого поганого в купівлі кухонних девайсів на суму понад мільйон гривень для сховища та щиро здивована, чому взагалі виникли питання щодо необхідності закупівлі обладнання.

укриття, сковорода, закупівлі
укриття, універсальна піч, закупівлі

А ще стало відомо про купівлю “молоточків для барабанів” за майже 650 тисяч гривень. Про це повідомляє відомий телеграм-канал.

В мережі купівлю барабанів коментують так:

  • Дніпровська РДА міста Києва закуповує 300 шкіряних барабанів на майже 900 тис грн для «психологічного розвантаження дітей» у бомбосховищах. ВО голови Дніпровської РДА Бабій – «ларьочник», тобто колишній працівник відділу контролю за благоустроєм Печерської та Солом’янської РДА, призначений Офісом Президента
  • ФІЗИЧНА ОСОБА-ПІДПРИЄМЕЦЬ ПАТРІКЕЙ РОМАН ОЛЕКСІЙОВИЧ #2690702574 переможець в одній закупівлі на 891 174,00 з ціною 882 262,26 (ЕКОНОМНІНЬКО) Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації / #37397216 – 3 926 544.26 грн 5 Договорів Управління освіти Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації / #37479398 – 449 588.00 грн 3 Договори
  • Прозоро- це сайт для того, щоб най**ти і косити державні кошти в кармани всяким пі***ам. Там якщо покопатися, то може криша поїхати від того як цей процес процвітає.
  • Кияни повинні знати, хто ця особа – ФІЗИЧНА ОСОБА-ПІДПРИЄМЕЦЬ ПАТРІКЕЙ РОМАН ОЛЕКСІЙОВИЧ
  • Сидиш в укритті, х*рачать вибухи навколо і чиєсь дитя під боком заспокійливо х*рачить в барабан,щоб в тебе дах поїхав цілком. Ц- Цільове використання коштів👏Не кажучи вже про саму схему🤦🏻‍♀️
  • За кожною такою закупівлею стоять прізвища “українців”, як виконавців, так і тих, хто вказує мародерити країну в час війни, тоді коли справжні борються за кожен її см в болоті – отаке набиває матраци кривавими грошима. Чому?Бо ще ні одного не розстріляли.

 

Популярні новини зараз

Нова петиція з вимогою припинити зупинку громадського транспорту під час тривог набрала 6 тис. голосів

Вбивство підлітка в столичному фунікулері — не відпускали додому, підозрюваний перебуває в СІЗО

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

У Києві знайшли тіло людини під ЖК "Славутич", що загинула внаслідок падіння з будинку

Показати ще