В пресслужбі КП «Плесо» у Фейсбуці написали, завдяки чому вода в Русанівському каналі та протоці стане чистіше. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

В пресслужбі зазначили, що останнім часом багато звернень від киян та ЗМІ до КП «Плесо» із інформацією про скиди забруднюючих хімічних речовин в акваторію Русанівської протоки та Русанівського каналу в Дніпровському районі Києва.

Та повідомили, що джерела подібних забруднень у господарському віданні КП «Плесо» відсутні, тому керівництво звернулось з офіційним листом за роз’ясненням ситуації до ПрАТ «АК Київводоканал».

У Київводоканалі розповіли про проєкт реконструкції Деснянської водопровідної станції та будівництво очисних споруд промивних вод, що призведе до припинення скидання стоків в Русанівську протоку.

«На наш запит щодо стану води та заяв громадян про скиди хімічних речовин нам повідомили наступне:

Станом на сьогоднішній день фахівцями розробляється проєкт реконструкції Деснянської водопровідної станції, розташованої на проспекті Алішера Навої, 1. Розпочати роботи ПрАТ «АК Київводоканал» планує у 2020 році. Орієнтовний термін виконання робіт за умови належного фінансування становить 19 місяців.

Основною метою проєкту є будівництво очисних споруд промивних вод із впровадження технології їх очищення та знезараження з подальшим використанням у технологічному (замкненому) циклі, що дасть змогу повністю ліквідувати скидання стоків Деснянської водопровідної станції «Київводоканалу» в Русанівську протоку.

Таким чином, вирішення вказаної проблеми забруднення акваторії вирішуватиметься поетапно і максимально ефективним способом», – розповіли у пресслужбі КП «Плесо».

У відомстві додали, що керівництво КП «Плесо» будуть уважно слідкувати за розвитком подій та повідомляти про це громадськості.

Нагадаємо, в Києві проведуть реконструкцію системи стоків

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Триває реконструкція пішохідних мостів над проспектами Курбаса і Гузара

Популярні новини зараз

ВРП внесла подання на звільнення судді Тандира, якого обвинувачують у смертельній ДТП в стані алкогольного сп'яніння

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Ректора КНУ ім. Т.Шевченка підозрюють у розкраданні коштів — створено петицію з вимогою звільнити та притягнути до відповідальності

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще

Які вулиці та дороги Києва реконструюють в першу чергу: проєкт Генплану