За його словами, у Києві 800 кілометрів комунікацій зливової каналізації, більшу частину яких не оновлювали десятиліттями. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Після дуже засушливих двох місяців весни, початок травня видався багатим на зливи. За даними метеоцентру, в столиці за три дні випала місячна норма опадів. Гідрослужба комунальної корпорації «Киїавтодор» працює в посиленому режимі. Біля проблемних ділянок під час злив чергувала і працювала спецтехніка. Зокрема, біля станції метро «Дорогожичі» та поблизу «Лівобережної». Також комунальні служби знову здійснять очищення стоків. Адже шквальний вітер зриває листя та сміття, яке забивається в решітки зливостоків. Я звертаюсь і до мешканців міста: не викидати сміття на вулиці. Бо його теж відносить в стоки», – наголосив Віталій Кличко.

Мер наголосив, що комунальники вивчають ті місця, де були підтоплення, аби поставити там більш потужні насоси. Також буде здійснена реконструкція системи стокової каналізації на найбільш проблемних вулицях. Там, де роблять капремонти доріг, скрізь ставлять нову систему зливової каналізації.

«Але не будемо забувати, що у Києві 800 кілометрів комунікацій зливової каналізації. Більшу частину яких не оновлювали десятиліттями. І вона дуже застаріла», – додав Кличко.

Нагадаємо,  Похолодання та дощі: найближчої доби погода в Києві зіпсується

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Столиця готується до підтоплень: КМДА

Київ заливає дощем та засипає градом (фото, відео)