24 серпня на Софійській площі пролунало 17-хвилинне попурі «Музична історія Незалежності», яке складалося з популярних в Україні пісень останніх трьох десятиліть у виконанні відомих українських артистів. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на Офіс Президента.

Українські зірки заспівали відомі пісні, частину з них – російською мовою. Не всім українцям сподобався цей концерт. Багатьох зірок критикували як за костюми, недоречні до головного свята країни. Так і за пісні російською мовою.

В Офісі Президента Зеленського відреагували на скандал.

«З метою дотримання вимог українського законодавства при створенні музичного номера до Дня Незалежності України на Софійській площі у Києві Офіс Президента публікує повний перелік використаних фрагментів музичних творів із зазначенням їхніх авторів.

Законом дозволяється подібне використання фрагментів пісень без попередньої згоди автора. Зокрема, пункт 9-1 статті 21 Закону України «Про авторське право і суміжні права» дозволяє без згоди автора (чи іншої особи, яка має авторське право) публікувати фрагменти музичних та інших творів у декількох форматах, зокрема у форматі попурі, за умови, якщо зазначено ім’я автора та джерело запозичення», – йдеться на сайті Президента.

Та розмістили повний відеоролик музичного попурі, в якому виконані вимоги пункту 9-1 ст. 21 Закону «Про авторське право і суміжні права» та під кожним фрагментом запозиченої композиції вказане посилання на автора музичного твору.

Нагадаємо, до Дня Незалежності в Києві урочисто відкрили мурал, присвячений льотчику Петру Франку

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Чекає на привітання: скандальна Неля Штепа збирається балотуватись в мери Слов`янська

Призначили віцепрезидентом, звільнили, перебуває під арештом: новий скандал з Вадимом Тітушкою