Над Україною пролітає Neowise – найяскравіша комета року. Світлини хвостатої гості з космосу, яку у давнину вважали провісницею катаклізмів, 11 липня зробив харків’янин Павло Пахоменко, інформує Хрещатик.News.

Комета C/2020 F3 (Neowise) була відкрита 27 березня 2020 року телескопом Neowise. Її можна побачити неозброєним оком одразу після заходу сонця або перед світанком, низько над горизонтом на північний схід. Мешканці Київської області, щоправда, повідомляють, що бачать лише яскраву крапку без хвоста – можливо, дається взнаки світлове забруднення столиці.

Фото: Павло Пахоменко/ instagram

“Не проґавте, такої яскравої комети не було дуже давно! До речі, англійське слово «disaster» має латинське коріння, що означає «погана (dis) зоря (aster)», саме так у давнину називали комети, вважаючи їх передвісницями різного роду катаклізмів (через їх раптову появу на небі). Дуже логічно для 2020 року”, – зазначає астроном-аматор із Харкова.

Фото: Павло Пахоменко/ instagram

Комету можна спостерігати до кінця липня. 23 липня вона підійде найближче до землі, отож буде найяскравішою. На початку серпня вона підніметься вище горизонту і зникне з поля зору.

Нагадаємо, кияни вже спостерігали в цьому році кільцеве сонячне затемнення.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Великий парад планет та місячне затемнення: що обов’язково треба зробити

Всі пляжі Києва підняли жовті прапори: купатись не рекомендовано

Арешт українців в Греції: МЗС дав рекомендації для подорожуючих за кордон