Департамент культури КМДА ініціював розвиток інклюзивної освіти в галузі «Музичне мистецтво». Так, наразі сформовано та затверджено освітню програму для дітей із інвалідністю для сучасних мистецьких шкіл Києва, яка спрямована на адаптацію. Про це повідомили у Департаменті.

«Увага до інклюзивної мистецької освіти є неабияк важливим фактором на етапі соціалізації дітей у суспільстві. Головним чинником тут виступає індивідуальний підхід до кожного учня. Наше завдання – це максимальне полегшення процесу навчання для дітей, які потребують нашої уваги», – зазначила директорка Департаменту культури Діана Попова.

Зазначається, що нова освітня програма враховує інтереси та потреби учнів, зорієнтована на допомогу інтеграції в інші сфери життя, а також спрямована на покращення здоров’я засобами музичної терапії.

Важливим і є те, що система оцінювання перших-других років навчання є вербальною, а на третьому-четвертому – бальною, з огляду на психофізіологічний стан дитини. Рекомендованою є заохочувальна система.

«З огляду на впровадження нової освітньої програми, вчителями мистецьких шкіл проводяться відкриті уроки для дітей з інвалідністю. Зокрема, 24 січня об 11:00 відбудеться відкритий урок з теми: «Особливості навчання дітей з вадами зору нотною системою Брайля» у Дитячій музичній школі № 9 та 27 січня об 11:00 – у Дитячій музичній школі № 39 за темами: «Особливості підготовки до концертного виступу учня-акордеоніста», «Робота над концертним виконанням творів з ансамблем бандуристів», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Під Києвом відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр для особливих дітей (відео)

Читайте також:

Книга Брайлем: для дітей з порушенням зору створили безкоштовну онлайн-бібліотеку

Київ придбав унікальний екзоскелет для реабілітації дітей з інвалідністю

Уряд ухвалив Закон про повну загальну середню освіту: що зміниться для учнів, вчителів та батьків