Для Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю придбали екзоскелет, що дає можливість відновлювати функції руху. Про це розповіла заступниця голови КМДА Марина Хонда під час візиту до Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Марина Хонда повідомила, що на придбання унікального роботокостюма, виготовленого у Канаді, із міського бюджету витратили 5 млн грн. Вона зазначила, що Київ – перше місто в Україні, що придбало таку новітню робототехніку для реабілітації дітей, додавши, що це вартісна інвестиція у дітей, що мають 4-й або 5-й рівень рухових порушень та пересуваються виключно на кріслах колісних.

Директорка Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю Альона Терещенко пояснила, що екзоскелет підсилює фізичні людські можливості та застосовує принципи робототехніки та біомеханіки, а не повністю автоматизує процеси, виключаючи людину з робочого процесу, подібно до того, як це роблять автономні системи.

Нагадаємо, У Києві відкрили дитяче відділення паліативної допомоги

Читайте також:

Під Києвом відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр для особливих дітей (відео)

У Києві розробили карту для батьків “особливих дітей”