Міська влада Києва прийняла рішення із 25 березня ввести додаткові обмеження у магазинах та аптеках Києва, так в аптеках та продуктових магазинах столиці має перебувати один покупець на 10 кв. метрів. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Таке рішення було прийняте 21 березня на засіданні постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) «Про запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, та введення додаткових обмежувальних заходів на території міста Києва».

«У продуктових магазинах та аптеках вводяться обмеження за кількістю відвідувачів. Так, у торговельних приміщеннях має знаходитися 1 особа на 10 кв. м. Про це йдеться у протоколі постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій:

15. Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), керівникам мережі продуктових магазинів та аптек забезпечити наявність споживачів в торгівельному приміщенні в кількості 1 особа на 10 м2 та забезпечити заходи щодо дотримання санітарних норм.

Відповідальні: Попович В.П, керівники підприємств

Термін: 25.03.2020», – зазначається в протоколі.

Зазначається, що керівники продмагів та аптек мають дотримуватися цих обмежень, а також забезпечити виконання усіх раніше введених протиепідемічних заходів.

У пресслужбі КМДА звернули увагу, що доставка продуктів харчування, ліків, а також усіх необхідних товарів та засобів буде здійснюватися до магазинів, аптек, лікарень та інших установ соціальної сфери у звичайному режимі. Соціальні працівники, як і раніше, забезпечуватимуть продуктами харчування та іншими необхідними речами самотніх осіб похилого віку та паліативних хворих.

Нагадаємо, В КМДА пояснили, як отримати спецпропуск для громадського транспорту

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Тільки для екстрених служб: Кличко розповів про зупинку громадського транспорту (відео)

АТБ і Мінсоцполітики підтримають самотніх літніх киян продуктами

Популярні новини зараз

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Американський благодійник викупив ЖК у Софіївській Борщагівці та вже надав квартири для переселенців

Дві третини прав ТРЦ Ocean Plaza перейшли у власність держави

Показати ще