З понеділка, 23 березня, громадський транспорт столиці працюватиме не для всіх. Медиків, правоохоронців, провізорів та продавців пускатимуть в автобуси та тролейбуси лише за перепустками. Про це Хрещатику.News розповів перший заступник міського голови Микола Поворозник.

За словами Миколи Поворозника, аби отримати спецпропуски, які свідчать що ви можете скористатися громадським транспортом, керівники стратегічних підприємств мають звернутися до профільних департаментів КМДА (чи РДА) або до Управління з питань цивільного захисту.

Влада обіцяє зібрати пропозиції, аби зрозуміти кількість перепусток, що необхідні. І Департамент транспортної інфраструктури забезпечить видачу документів.

Департамент транспортної інфраструктури оприлюднив контактні телефони, за якими можна подати інформацію щодо кількості спецпропусків.

Фото: КМДА

Проте, як саме змушені будуть діставатися в понеділок до роботи працівники аптек і магазинів, в КМДА не пояснюють. Чи не на таксі, як пропонують це робити іншим верствам населення Києва?

“Усі інші, яким справді треба на роботу чи в гостро необхідних справах, пересуваються містом приватним транспортом, таксі, транспортом, організованим установою чи підприємством, де людина працює! Рух такого транспорту містом не обмежується!”, – зазначає Микола Поворозник.

Нагадаємо, в КМДА оприлюднили маршрути, за якими курсуватиме громадський транспорт з 23 березня.

Читайте також:

В Києві є перші покарані за порушення правил карантину

Поліція Київщини закликає повідомляти про порушення карантину: анонімність гарантується

На всіх в’їздах-виїздах Києва з`явились пости Нацгвардії та поліції