18 березня, через виявлення захворювання на коронавірус у 44-річного пацієнта, на території Київської області був введений режим надзвичайної ситуації. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу Київської ОДА.

Ситуація, що склалась на території області, була класифікована як Медико-біологічна надзвичайна ситуація природного характеру регіонального рівня.

Керівником штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації призначили Максима Іонова, директора Департаменту охорони здоров’я КОДА.

«В умовах, коли треба максимально зосередитись на боротьбі із COVID-19, на обласному рівні вживаємо всіх заходів, — повідомив Василь Володін, тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської облдержадміністрації. – Першочергово — таких, що стосуються підтримки медичних працівників, матеріально-технічного забезпечення лікарень та інформаційного забезпечення населення. Вже працює гаряча лінія у Департаменті охорони здоров’я КОДА. За телефоном: 0456-31-00-46 лікарі-консультанти надають необхідну інформацію про коронавірус та про допомогу при підозрі на COVID-19. Важливо, щоб люди усвідомили небезпеку захворювання, сумлінно дотримувалися правил безпеки та зберігали спокій».

Які саме обмеження будуть введені, в КОДА поки що не роз’яснюють. Проте закони України не передбачають обмежень для громадян в умовах надзвичайного стану.

Нагадаємо, станом на ранок 18 березня в Україні зафіксовано 14 випадків захворювання на коронавірус, з них два летальних. В Чернівецькій області – 10, в Житомирській – 1, в Київській області – 1, в Києві – 2. На жаль, дві жінки померли: це 71-річна мешканка Радомишля та 33-річна жінка з Чернівецької області.

Бажаєте дізнаватися актуальні новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал.

Читайте також:

Коронавірус: ПЦУ вводить обмеження богослужінь та відвідування храмів

Що відомо про першого в Київській області хворого на коронавірус

 

Популярні новини зараз

На Оболоні та в інших районах Києва фіксується сильний ранковий смог, від якого важко дихати

У Ірпені просто неба стоять десятки тракторів та екскаваторів, передані Японією в якості гумдопомоги

У Київській ОВА розповіли про наслідки масованої атаки на область 27 серпня

Американський благодійник викупив ЖК у Софіївській Борщагівці та вже надав квартири для переселенців

Показати ще