Традиційно, 19 грудня, в День Святого Миколая, запалили вогні на головній ялинці країни, на Софійській площі Києва.

«Ми розпочинаємо проводжати рік 2019-ий. Так, він був непростим – як для країни, так і для столиці. Але, я переконаний, у кожного з нас було і багато приємних моментів та емоцій», – сказав під час церемонії мер Києва Віталій Кличко. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Віталій Кличко побажав усім гарного настрою, здійснення мрій та успіхів у новому році. А також привітав захисників України, які сьогодні боронять державу на сході країни.

«Я хотів би привітати сьогодні наших захисників! Тих, хто зустрічатиме Новий рік і Різдво зі зброєю в руках, далеко від свого дому і рідних. Оберігаючи спокій в мирних містах України. Ми особливо дякуємо нашим героям!» – наголосив Віталій Кличко.

Разом із Віталієм Кличком у церемонії запалення вогнів на ялинці взяв участь учень третього класу Андрій Антонов – срібний призер Європи з джіу-джитсу. Андрій на частину свого призового фонду закупив різноманітні новорічні подарунки і передав їх на благочинність.

Головним тематичним героєм свята на Софійській площі цього року обрали казкового Лускунчика – як символ перемоги добра над злом.

«Чотири королівства» чекають гостей на свята на площі: перше — «Королівство подарунків», де можна придбати традиційні новорічні сувеніри та іграшки. Друге — «Королівство смаку» – фудкорт на самій площі та вздовж Володимирського проїзду. Та ще два королівства: «Королівство лайків» – найрізноманітніші фотозони, та «Королівство розваг» – казкова зона для дітей із «Полярним експресом».

Цього року головна ялинка країни на Софійській площі заввишки понад 20 метрів. Головну ялинку прикрашають близько тисячі найрізноманітніших іграшок та 4 кілометри гірлянд. А охороняють «новорічну королеву» вірні вартові – великі фігури лускунчиків та українських козаків.

 

Нагадаємо, Лускунчик, козаки, Опішня і Святий Миколай: в столиці новорічні свята триватимуть з 14 грудня до 19 січня

Читайте також:

На Всеукраїнській різдвяній виставці покажуть художні твори зі всієї України

Програма новорічних та різдвяних святкувань 2019-2020 у Києві

Популярні новини зараз

У Київській області виявили та вилучили бойову частину ракети Х-101 — піротехніки ДСНС

16-річного Максима, що загинув на станції фунікулера через конфлікт з працівником УДО, поховали на Берковецькому кладовищі

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Показати ще

У стилі етно: як зустрічатимуть Новий рік та Різдво на Подолі