Як розповів заступник голови КМДА Олександр Густєлєв, влада столиці веде перемовини з міжнародними фінансовими установами щодо побудови нової трамвайної лінії від вулиці Старовокзальної до станції метро «Палац спорту» із заїздом на Вокзальну площу. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

За словами посадовця, наразі видане розпорядженні КМДА № 431 з метою відпрацювання техніко-економічного обґрунтування будівництва трамвайної лінії.

«Трамвайна лінія буде включена в комплексну схему транспорту Києва, що є частиною нового генерального плану столиці. Запуск нової трамвайної лінії розвантажить червону гілку і пересадочні вузли метро, скоротить час поїздок до центру міста, оптимізує і зменшить навантаження на транспортні маршрути, а також забезпечить більш комфортне перевезення пасажирів», – розповів Олександр Густєлєв.

Так, відомо, що збираються побудувати трамвайні колії із використанням сучасних технологій, що знизить експлуатаційні витрати, шумоутворення і вібрацію. Планується реконструювати контактну мережу, встановити пристрої моніторингу GPS на трамваях тощо.

«На зупинках електротранспорту мають з’явитися інтерактивні інформаційні табло. Тож пасажири у режимі онлайн зможуть отримувати інформацію щодо прибуття трамваїв. Мають намір облаштувати нові посадочні павільйони», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що КП «Київпастранс» протягом 2020-2021 років має забезпечити розробку, експертизу та затвердження проєктної документації щодо побудови нової трамвайної лінії.

В планах розпочати будівництво не раніше, ніж у 2021 році.

Нагадаємо, Між Оболонською набережною та островом Оболонський побудують пішохідний міст

Читайте також:

Київміськбуд взявся добудувати ЖК Гармонія

В Дніпровському та Дарницькому районах проведуть масштабну оптимізацію трамвайної мережі

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!