Міністр оборони Великобританії 11 травня заявив, що всі танки Challenger 2, які британська сторона обіцяла поставити для потреб Сил оборони, вже прибули в Україну.

Про це глава відомства заявив на черговому засіданні, трансляція якого велася на сайті британського парламенту, пише “Фокус”.

“Я знаю, що всі наші танки прибули в Україну, багато наших запчастин, багато наших бронемашин. Вони всі знаходяться в країні”, — заявив Уоллес.

Глава відомства також підтвердив, що українські екіпажі проходили підготовку на цих танках як у Великій Британії, так і на українських полігонах, і тепер українські танкісти готові їх експлуатувати.

“На них провели навчання та навчання, як тут у Британії, так і потім в Україні, і я знаю, що українські війська використовують їх”, — заявив Уоллес, відповідаючи на питання парламентаріїв щодо України.

Крім того, глава британського Міноборони підтвердив відправку в Україну крилатих ракет великої дальності Storm Shadow. У ході виступу Уоллес уточнив, що ракет зараз або перебувають в Україні, або тільки прямують до країни.