Міністерство цифрової трансформації запустило мобільний додаток, який буде перевіряти, чи дотримуєтесь ви режиму самоізоляції. Відмова від його використання вважатиметься порушенням режиму і каратиметься штрафом.

Про це заявив міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє Хрещатик.News.

За словами чиновника, слідкуватиме цей додаток за людьми, що підписали згоду на обсервацію, що хворіють та мають дотримуватися самоізоляції, та тими особами, що підозрюються у інфікуванні COVID-19.

“Протягом 14 днів людині буде приходити до 10 push-повідомлень на день. Потрібно буде зробити своє фото, і під час здійснення фотографії буде включатися геолокація. Якщо буде порушено режим карантину, а невикористання додатку по суті буде порушенням режиму карантину, вже існують певні врегульовані суми штрафів, які людині потрібно буде заплатити”, – зазначив Михайло Федоров.

Нагадаємо, раніше заступник міністра МВС Антон Геращенко жалівся, що особи, які підписують згоду на добровільну обсервацію, не мають наміру її дотримуватись. Наприклад, з обсервації у готелі “Козацький” втекло 60 людей.

25 березня Уряд ввів режим надзвичайної ситуації по всій Україні: що це означає.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва.

Читайте також:

В столиці підготували 4 бази для обсервації киян, що повертаються з-за кордону

Про обсервацію, лікарів та коронавірус: прес-брифінг Кличка (наживо)

Поліція Києва показала, як полює на порушників карантину (відео)