МОН збирається зробити музичні уроки цікавими та захопливими для сучасних дітей, а також допомогти вчителям творчо готуватись до них, тому спільно з Mastercard розпочинає проєкт “Безцінні уроки музики”. Обличчям проєкту став відомий співак, саунд-продюсер популярних хітів сучасності MONATIK. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу МОН.

Заступниця Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій розповіла, що у межах проєкту буде створено вебплатформу (сайт), на якій вчителі музичного мистецтва зможуть знайти цікаві ідеї та практичні матеріали для своїх уроків.

“На початку 2020 року компанія Mastercard провела дослідження серед школярів 2-7 класів України. Воно показало, що лише 45% учнів подобаються уроки музичного мистецтва в школі, 43% вважають їх сучасними та модними. І лише 26% сприймають уроки музики як важливі у порівнянні з іншими дисциплінами. Ми хочемо змінити таке ставлення не тільки в учнів, але й у суспільства в цілому, адже, не нашу думку, музика вкрай важлива для українців”, – додає Наталя Байдала, директор із маркетингу Mastercard в Україні.

В МОН повідомили, що наразі збирають цікаві ідеї та матеріали від педагогів, методистів, музикантів та всіх охочих популяризувати музичне мистецтво серед школярів.

Нагадаємо,  в Києві розробили кілька сценаріїв, як розпочнуть навчальний рік столичні школи

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

У Пущі-Водиці відкривають літню школу волонтерства

Ляшко пояснив, чи всі школи країни запрацюють з 1 вересня