21 липня відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради України. Народ голосуватиме за двома списками: партійним і мажоритарним.

Ми запитали в українців:”Яких змін очікуєте після виборів?”

Денис Вакуляк, 27 років, приватний підприємець, Тернопіль:

– Нічого не чекаю від цих виборів. Звик розраховувати лише сам на себе. В нашій країні це золоте правило. Ніколи особливо не заглиблювався в політику. Кожен день прокидаюсь і думаю про своє майбутнє. Знаю, що мене чекає купа проблем, які потрібно вирішити. Не все можу сам. Але якщо я прокинусь і знатиму, що хоча б дві проблеми за мене вирішила влада це і будуть позитивні зміни. Наприклад, прокидаюсь і вже не думаю, де взяти стільки грошей на пальне, бо бензин чи дизель подешевшали. Не думаю, де взяти гроші на ремонт автомобіля, бо полагодили дороги.

Діана Колесник, 20 років, студентка, Хмельницький:

– Я хочу, щоб мій батько не їхав тяжко робити за кордон, а знайшов нормальну, високооплачувану роботу в Україні. А мама на зарплату вчительки могла зайнятися своїм здоров’ям і зробити в хаті капітальний ремонт. І бабуся на пенсію мала змогу поїхати в санаторій.

Олена Мороз, 45 років, приватний підприємець, Чернівці:

– Байдуже в чому будуть одягнені депутати чи яке вчене звання матимуть. Головне, щоб вони нарешті почали робити свою роботу. Стабілізували стан країни. Почали розуміти, що влада – це народ.
Мені байдуже скільки вони витрачають грошей на передвиборчу агітацію. Вважаю, має бути менше депутатів і більше роботи. Щоб народ не думав, як вижити, а нарешті почав жити. Щоб у країні зникла вся брехня і лайно, яке постійно виливається на українців. Хочу приходити додому і знати, що завтра моїй сім’ї буде що їсти.

Хочу приходити додому і знати, що завтра моїй сім’ї буде що їсти

Микола Іванюк, 51 рік, адвокат, Суми:

– Від виборів очікую ще більшої невизначеності. Депутати мають бути законотворцями. Треба провести інвентаризацію вже наявних законопроектів і винести на розгляд головні. Більше всього не подобається, що все перекладають на попередників, на Кабмін і на кого завгодно, тільки не на себе. Хочеться спокою у державі.

Андрій Оленін, 24 роки, журналіст, Вінниця:

– Не чекаю жодних змін, бо не бачу в майбутньому парламенті для цього перспектив. Народні депутати повинні бути хоча б трішки кращими за попередніх. Сподіваюсь проукраїнських і проєвропейських буде більше за проросійських. Новий парламент повинен приймати закони, які продовжать рух до ЄС, українізацію та повернення територій. Боротьба з корупцією та покращення життя людей.

Популярні новини зараз

За дослідження проблемної частини тунелю Київського метро переплатили в кілька десятків разів

На Київщині в одній з пожежних частин намалювали мурал та встановили Національний рекорд

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

У Києві з’явився мурал на честь загиблого захисника і вболівальника "Динамо" — Максима «Регбіста» Яловцова

Показати ще

Володимир Баранов, 48 років, художник, Одеса:

– Дуже хочу, щоб депутати перестали бути корупціонерами. До влади знов прийдуть ті, хто взагалі не розуміє, що таке політика й економіка. Йде весь шоу-бізнес, але тільки не професіонали.
Справжній депутат – чесний перед народом. Без пустих обіцянок. До нього можна звернутися за допомогою. Верховна Рада – це клоунада. Може комусь це й смішно, але насправді цим ми і відрізняємось від європейського суспільства. Росія цим користується.

21 липня українці обиратимуть депутатів Верховної Ради. Дільниці працюватимуть із 8:00 до 20:00. Голосують ті, кому виповнилося 18 років. Потрібно при собі мати паспорт, тимчасове посвідчення громадянина або військовий квиток для військовослужбовців строкової служби. Громадянам видадуть два бюлетені з переліком 22 партій та прізвищами кандидатів-мажоритарників.