Українські війська завдали удару по рятувальному буксирному судну Чорноморського флоту РФ “Рятувальник Василь Бех” (СБ-739), який транспортував російських військових і зенітно-ракетний комплекс “Тор” на тимчасово окупований острів Зміїний.

Про це у п’ятницю, 17 червня, повідомила пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України у своєму Facebook, пише “Фокус”.

“В акваторії Чорного моря був уражений буксир Чорноморського флоту “Василий Бех”, під час транспортування ним на острів Зміїний боєприпасів, озброєння та особового складу Чорноморського флоту”, — йдеться у повідомленні українських військових.

У публікації наголошується, що наявність на борту буксира ЗРК “Тор” не завадило ВМС ЗСУ вразити ціль.

Зі свого боку керівник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко повідомив, що українські військові застосували проти судна ракети Harpoon.

“Василий Бех” водотоннажністю 1 605 тонн був побудований на судноремонтному заводі в Астрахані й увійшов до складу Чорноморського флоту РФ у 2017 році. Відомо, що на борту судна є 36 місць для тих, кого рятують, а екіпаж становить 26 осіб.

ЗРК “ТОР” — всепогодний тактичний зенітний ракетний комплекс, призначений для вирішення завдань протиповітряної та протиракетної оборони на рівні дивізійної ланки. Приблизна вартість становить 25 млн доларів.