В окремих районах Збройні сили України разом з підрозділами Держприкордонслужби відкинули ворога до державного кордону.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр Генерального штабу ЗСУ.

На Волинському напрямку ворог силами до двох батальйонних тактичних груп (БТГр) перейшов до оборонних дій і намагається утриматися на рубежі Бігунь, Овруч, Пірожки, Різня, Українка.

На Поліссі загарбник зосередив основні зусилля на Київському напрямку, несе втрати в особовому складі та техніці, але не полишає спроб блокувати Київ з північного та північно-західного напрямків.

На напрямку Коростеня противник поніс значні втрати і зупинився, наступальних дій не здійснює.

На Сіверщині противник силами 41-ї загальновійськової армії, 90-ї танкової дивізії центрального військового округу ЗС РФ на напрямку Чернігів – Київ силами до п’яти БТГр і двох ТГр РВіА намагається утриматись в районах населених пунктів Любеч, Мена. Одночасно силами даох БТГр агресор просувається у напрямку Коцюбинське – Гончарівське (на Київ).

При цьому ворожі війська змушені вводити в операцію резерви. Для відновлення наступу в напрямку Києва введено додатково одну БТГр.

Сім БТГр, три ТГр РВіА, ТГр РХБз 6-ї загальновійськової армії центрального воєнного округу ЗС РФ і 2-га загальновійськова армія ЗС РФ продовжують спроби відновити наступальні дії на Ніжинському та Прилуцькому напрямках.

На напрямку Перемога – Бровари висуваються до двох БТГр зі складу 2-ї загальновійськової армії центрального військового округу ЗС РФ.

На Слобожанщині ворожі війська зі складу 1-ї танкової армії ЗС РФ, 6-ї та 20-ї загальновійськової армії після незаконного перетину державного кордону України зупинені на рубежі в районах населених пунктів Охтирка, Богодухів, Чугуїв, Шевченкове.

На Сумському напрямку до двох БТГр зі складу 200 омсбр (14 АК ПФ) та 90 (до двох БТГр) продовжують утримати в облозі Суми, Лебедин та Охтирку.

На Харківському напрямку противник силами до шести БТГр був змушений перейти до оборони. Силами до трьох БТГр, імовірно, здійснить чергову спробу оточити Харків з півдня.

На Сватівському напрямку силами до двох БТГр, ворог імовірно, здійснить спробу наступу в напрямку на Ізюм та закріпитись на будь-яких рубежах. Основна причина таких дій – продовження наступу в напрямках Дніпра та Запоріжжя.

Популярні новини зараз

У Києві та низці областей завтра теж будуть стабілізаційні відключення світла

У Києві вчора під час відключень світла почали тестувати підсвітку Оболонського "мосту-хвилі"

На фронті під час виконання бойового завдання загинув військовий із Києва - Ярослав Соха

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Показати ще

Маріуполь стійко тримається, адміністративні кордони Донецької та Луганської областей для ворога недосяжні.

На Таврійському напрямку противник здійснив введення частини оперативних резервів – до БТГр, намагається продовжити наступ у напрямку Запоріжжя, частиною сил – на Маріуполь.

Корабельні групи Чорноморського, Північного та Балтійського флотів РФ активно проводять демонстраційні дії.