Україна проводить мінування біля кордону з Білоруссю з метою захисту своєї території. Якщо Росія знову піде на сценарій військового вторгнення з півночі, її війська отримають удар прямо на кордоні. Сьогодні наша держава набагато краще готова до агресії з півночі, ніж у червні.

Про це, як пише “Главред”, заявив заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко.

Під час брифінгу в Military Media Center у середу, 12 жовтня, він розповів про те, що Україна дотримується виключно оборонної тактики. Якщо Росія знову ризикне напасти з півночі – отримає відсіч прямо на кордоні. Окупанти понесуть великі втрати.

“Логіка дій України є вимушено оборонною. Ми вже мали факти наземного вторгнення з боку нашого північного сусіда, використання його інфраструктури та здійснення обстрілів – інакше реагувати ми не можемо. Втрати з боку агресора будуть високі (у разі вторгнення з території Білорусі), а відсіч буде дано безпосередньо на кордоні”, – зазначив Бондаренко.

За його словами, сьогодні Україна набагато краще готова до можливої військової інтервенції з півночі, ніж, наприклад, у червні.

Також чиновник додав, що мінування біля кордону з Білоруссю направлено на оборону.

“Мінування – це заходи оборонного характеру. Ми це робимо, щоб ворог зрозумів, що відсіч буде надано, і не буде ситуації як в лютому, коли ми розраховували на дотримання практики добросусідських відносин, але отримали інший сценарій”, – підкреслив Ігор Бондаренко.