Україна домовилася з Польщею про спільне виробництво танкових снарядів калібру 125 мм.

Про це повідомив міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін, пише NV.

Під час офіційного візиту президента Володимира Зеленського до Варшави гендиректор Укроборонпрому та керівництво польського виробника Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ S.A) підписали відповідний меморандум.

Як розповіли в держконцерні, країни планують розгорнути нові виробничі лінії для виготовлення великої кількості боєприпасів для 125-мм танкових гармат. Нове виробництво створять лише в містах Польщі через високі ризики ракетних ударів РФ по українському підприємству.

«Утім, над появою снарядів працюватимуть обидві сторони: Україна надасть свої технології та висококваліфікованих фахівців з відповідними компетенціями та досвідо», — додали в Укроборонпромі.

5 квітня президент України разом із першою леді Оленою Зеленською відвідав Польщу. Там Зеленський зустрівся, зокрема, з президентом Анджеєм Дудою та прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким. Варшава і Київ домовилися про потужний пакет військової допомоги. Київ отримає бронетранспортери Rosomak, переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun та самохідні міномети Rak.