Президент США Джо Байден попросив Конгрес виділити майже 38 мільярдів доларів для надання додаткової фінансової допомоги Україні.

Про це заявив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляє “Главред” з посиланням на Голос Америки.

Він наголосив, що Сполучені Штати повинні допомогти Україні мати кращу позицію на полі бою, і можливо за потреби – кращу позицію під час переговорів.

“Ми знаємо, що наша робота полягає в тому, щоб продовжувати нашу військову підтримку України, щоб вони були в найкращій можливій позиції на полі бою. І якщо й коли дипломатія дозріє, українці опинилися в найкращій можливій позиції за столом переговорів”, – зазначає Салліван.

Він додав, що Україна повинна вистояти у протистоянні з країною-агресоркою РФ, і США роблять усе можливе, щоб підтримати її у цьому.

“Ми звернулися до Конгресу і попросили значну кількість додаткових ресурсів, щоб мати можливість продовжувати допомагати Україні засобами для ведення цієї війни. Ми впевнені, що отримаємо для цього сильну підтримку обох партій. І будь-яка надія Путіна на те, що ми відмовимося від нашої підтримки чи зменшимо нашу підтримку, я думаю, з кожним місяцем згасає”, – наголосив радник Білого дому з питань нацбезпеки.