Німеччина передала Україні другий зенітно-ракетний комплекс Iris-T. Доставка відбулася кілька днів тому – приблизно 16 квітня.

Про це повідомляє видання Spiegel, на яке посилається “Главред”.

Зазначається, що загалом Німеччина обіцяла передати для використання українськими військовими чотири такі комплекси протиповітряної оборони.

Перший комплекс прибув в Україну у жовтні 2022 року.

Також повідомляється, що Єгипет, який замовив кілька систем у Diehl Defence, передав Україні вогневу частину.

Проте спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначає, що у нього станом на цей час немає інформації про отримання Україною другої системи ЗРК Iris-T. Про це він сказав у коментарі LIGA.net.

Ігнат порадив дочекатися офіційної інформації з цього питання – від президента України, міністра оборони чи головнокомандувача ЗСУ.

IRIS-T SLM – зенітний ракетний комплекс протиповітряної оборони (ППО) і протиракетної оборони (ПРО) середнього радіусу дії розробки німецької компанії Diehl Defence. Призначений для знищення літаків, вертольотів, безпілотних літальних апаратів, крилатих та балістичних ракет. Розробку завершено в 2014 році, пише Вікіпедія.

Варто зазначити, що на початку березня 2023 року канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляв, що найближчим часом Україна отримає нову партію зенітних самохідних артилерійських установок Gepard, а також зенітних ракетних комплексів Iris-T від ФРН.