Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, виступаючи з лекцією у Львівській політехніці, заявив, що через 15 років Україна не зможе виплачувати пенсії, інформує Хрещатик.News із посиланням на сайт Економічної правди.

За його словами, причина в тому, що кількість працездатного населення зменшується.

“Нація старіє. Є проблема з людським капіталом. Україна як частина старої Європи не відтворює своє населення. Буде мало працездатних і багато пенсіонерів. Співвідношення буде 1 до 2”, – сказав прем’єр.

“Доведеться в два рази збільшити податки, щоб можна було утримувати пенсіонерів. Компанії вже не хочуть збільшувати податки. Збільшення в два рази неможливо. Ми не зможемо через років 15 платити пенсії майбутнім пенсіонерам. Це проста математика,” – додав Шмигаль.

Прем’єр заявив, що у 2021 році Кабінет міністрів запустить накопичувальні пенсії: кожен працюючий зможе сам відкладати на старість. Держава буде платити всього лише “невелику соціальну пенсію”, а інше потрібно буде збирати самостійно.

“Ми будемо в наступному році створювати накопичувальну пенсійну систему. І тоді будемо мати невелику соціальну пенсію від держави і мати кошти з накопичень”, – сказав Шмигаль.

Нагадаємо, Денис Шмигаль боїться кілерів? Чому прем’єр-міністра супроводжують 7 охоронців

Читайте також:

У Кабміні розповіли, якою буде ціна на газ для населення цієї осені

Шмигаль дав батьку Зеленського другий шанс на отримання довічної стипендії