Україна в майбутньому готова вести перемовини з країною-окупантом Росією виключно з позиції своїх державних інтересів. Київ готовий обговорювати репарації, контрибуції від росіян, а також рішення міжнародних судів і Акт капітуляції з боку Москви. З Володимиром Путіним ніхто говорити не буде.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, пише “Главред”.

Під час пресконференції у п’ятницю, 28 квітня, він розповів про те, що країни-партнери на перемовинах з ним жодного разу не піднімали тему перемовин з агресором РФ, оскільки Україна чітко вказала – діалогу з Путіним не буде.

“Вони (держави-партнери, – ред.) чітко розуміють, що ми і не плануємо сідати за стіл перемовин, тому що наш президент чітко сказав, що сідати за стіл перемовин з тим, хто сьогодні очолює Кремль, ніхто не буде”, – зазначив Резніков.

За словами міністра, в Києві готові говорити з Москвою в майбутньому. Українська держава готова обговорювати репарації і контрибуції з боку РФ, вироки міжнародних судів і російський акт капітуляції.

“У майбутньому так, ми сядемо за стіл перемовин, коли будемо обговорювати репарації і контрибуції з боку Росії в інтересах України і як реалізувати вирок міжнародного трибуналу, який буде створено. Акт капітуляції з боку Москви будемо теж обговорювати”, – підкреслив Олексій Резніков.