Станція «Гребеники» (Одеська обл.) готова здійснювати реверсне транспортування газу у випадку припинення транзиту блакитного палива з РФ. Про це повідомляє пресслужба Укртрансгаз.

Як повідомили у компанії Укртрансгаз,  готовність об’єкта до роботи перевірили представники суміжного оператора ГТС «Молдовагаз».

«ГВС «Гребеники» задіяна у транспортуванні газу через кордон Україна – Молдова. Модернізація технологічної трубопровідної обв’язки станції дозволила суттєво підвищити маневреність та надійність функціонування ГТС, особливо у разі припинення транзиту російського газу з 1 січня 2020 року. Проектна потужність станції після модифікації складає 70 млн куб. м на добу в аверсному режимі та 4 млн куб. м на добу в реверсному режимі з Молдови», – повідомляє пресслужба Укртрансгаз.

Також в компанії зазначили, що модернізація здійснювалась відповідно до ініціативи CESEC, що передбачає забезпечення транспортування природного газу через трансбалканські трубопроводи у реверсному напрямку з Греції через Болгарію та Румунію до України та Молдови.

Нагадаємо, Україна готова до сталого проходження опалювального сезону

Читайте також:

Нафтогаз підвищів ціни для промисловості

Відбудуться тристоронні переговори щодо транзиту газу з Росії

Скандал у США: союзники Трампа хотіли змінити керівництво “Нафтогазу”