Кілька підприємців, що підтримують матеріально Республіканську партію США, домагалися навесні цього року зміни керівництва української компанії “Нафтогаз” і укладення їй вигідних контрактів з компаніями, контрольованими прихильниками президента США Дональда Трампа.

Деякі підприємці, які заявляли про свої зв’язки з Трампом і його особистим адвокатом Рудольфом Джуліані, намагалися домогтися зміни керівництва української компанії. Місце голови правління “Нафтогазу” Андрія Коболєва повинен був зайняти директор з інтегрованого газового бізнесу компанії Андрій Фаворов, повідомили в агентстві Associated Press (AP) з посиланням на джерела.

Прихильники американського лідера дотримувалися виключно ділових цілей, уникаючи політики. Мова йде про американських підприємців Ігоря Фрумана і Лева Парнаса, а також про “нафтового магната” з Флориди по імені Гаррі Сарджінт III.

Міністр енергетики США Ріком Перрі доклав зусиль, щоб створити більш дружню управлінську команду газової компанії.

Нафтогаз розпочав імпортувати електроенергію з Білорусі. ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” розпочала імпорт електроенергії з Білорусі та її продаж на українському ринку.