Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга заявив, що Україна буде готова до переговорів щодо майбутнього тимчасово окупованого Криму з Росією, якщо ЗСУ проведуть успішний контрнаступ і дійдуть до адмінкордону півострова з Херсонською областю.

В інтерв’ю Financial Times він підкреслив, що це не означає, що Україна відмовляється від звільнення півострова від російських окупантів військовим шляхом, пише “Главред”.

“Якщо нам вдасться досягти наших стратегічних цілей на полі бою і коли ми будемо на адміністративному кордоні з Кримом, ми готові відкрити дипломатичну сторінку для обговорення цього питання… Це не означає, що ми виключаємо шлях звільнення (півострова – ред.) нашою армією”, – заявив Сибіга.

Заступник керівника ОП підкреслив, що Зеленський і його помічники зараз обговорюють такий варіант суто для території окупованого Криму.

Видання зазначає, що цей коментар Сибіги став “найбільш чіткою заявою про зацікавленість у переговорах з РФ” з квітня 2022 року після припинення переговорів з країною-агресором.