Громадська організація «Україна без сміття» розпочинає прийом одягу на утилізацію високотемпературним спалюванням. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу організації «Україна без сміття».

Організатори зазначили, що подібна акція буде діяти не на постійній основі, одяг прийматимуть в ПЕРШІ ВИХІДНІ КОЖНОГО МІСЯЦЯ.

Вперше збирати одяг та взуття на високотемпературне спалювання будуть 29 лютого.

Де будуть приймати одяг в Києві:

Станція NoWasteRecyclingStation на вул. Саперно-Слобідська, 25

Прийом відбуватиметься безпосередньо на рампі перед входом на станцію.

29 лютого — 1 березня, з 10:00 до 15:00

Що саме і як будуть приймати:

Старий одяг та взуття.

«Може бути у геть не придатному стані, але приносьте, будь ласка, лише чисті речі. Старі плями, які не взяла пральна машина — ок, а от їжа чи інші речі про які ми не будемо говорити, бо ми всі пристойні люди, — не ок.

Металеві деталі, декор можна не відділяти, якщо вони незначні та є частиною одягу (наприклад, замки, гудзики тощо).

Консультанти допоможуть вам пересипати все у наші пакети та перевірять вміст (для того, щоб переконатися, що там дійсно чисті речі і немає заборонених предметів)», – йдеться на сайті організації.

Також зазначили, що окремо на повторне використання будуть приймати:

Популярні новини зараз

Планували операцію, однак чоловік відмовившись та вийшовши на вулицю ледь не загинув — що сталось у Києві?

Суд Києва зупинив будівництво поблизу Солом’янського парку

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

Шкарпетки у хорошому стані для безпритульних людей, передамо їх організації «Молодь за мир». Шкарпетки мають бути чисті, парні, цілі і лише для дорослих (не менші 36 розміру).

Джинси для upcycling проекту «Клаптик фешн». З них потім зроблять новий одяг. (підходять джинси без стрейчу, лосіни/легінси/стрейчеві джинси приносити не потрібно).

Скільки коштує утилізація:

Зазначається, що опція платна, оскільки включає в себе роботу по прийому, досортуванню, логістиці та відповідальній утилізації високотемпературним спаленням на підприємстві Тарком, що також коштує грошей.

«Під час прийому одягу консультанти допоможуть вам перекласти його у відповідного розміру пакет, щоб визначити його вартість (в залежності від об’єму пакету буде відповідна ціна):

Пакет 120 л — 250 грн

Пакет 60 л — 125 грн

Пакет 20 л — 50 грн

Додатково оплачувати пакет не потрібно», – зазначається на сайті.

Де буде утилізуватись одяг?

«Після перемовин з прямим утилізатором (це важливо, що наш партнер має власне обладнання і не є посередником у наданні таких послуг) ми домовились про те, щоб приймати на високотемпературну утилізацію і текстиль. Знаємо, що дуже багато людей питають у нас про те, куди його дівати, особливо, якщо йде мова про синтетичні і змішані тканини, саме тому для нас було важливо знайти надійного партнера. Ним стало підприємство «Тарком», яке займається утилізацією нашого неліквідного пластику, а тепер також буде забирати в нас на утилізацію одяг і взуття», – розповіли організатори.

Важлива інформація:

Організатори просять приносити той одяг, який вже ніяк не можна передати комусь.

В хорошому стані одяг приймає магазин «Ласка», організація «Червоний Хрест України».

«Те, що в трохи гіршому стані можете передати у притулки для тварин. Особливо цінними для таких притулків є простирадла і ковдри. А нам принесіть вже те, що точно нікому не стане в нагоді.

Опція високотемпературного спалювання передбачена лише для тих речей і взуття, яке вже точно ні в якому разі не підлягає носінню і ми робимо це для того, щоб уникнути потрапляння таких відходів (які часто містять пластик у вигляді синтетичних тканин) на звалища», – повідомили в організації.

Нагадаємо, Кияни здали на екоутилізацію більше 11 тисяч новорічних ялинок

Читайте також:

70 тонн зібраних в Києві батарейок, перероблять у Румунії (відео)

В столиці побудують завод з переробки листя на біопаливо