Партія “Слуга народу” працює над проектом коаліційної угоди, хоча планує створити однопартійну більшість.

Про це заявив представник президента у Верховній Раді 2-й номер у виборчому списку політсили Руслан Стефанчук в ефірі “Радіо НВ”

“У нас є мрія взяти одноособову відповідальність, бо в принципі за 28 роки незалежності в Україні не знайшлося партії, яка могла відверто сказати: ми готові брати на себе відповідальність. Ми націлені на такий результат, бо будь-яка колективна відповідальність це безвідповідальність”, – сказав він.

Якщо “Слуга народу” набере менше 226 голосів, то політсила “безперечно готова утворювати коаліцію”.

“Це буде коаліція не навколо прізвищ, а навколо ідей. Будемо розглядати в першу чергу тих партнерів, які дадуть нам можливість спільно визначити ті речі, які є важливі для України і реалізувати їх”, сказав Стефанчук.

“З реальних у разі проходження, це могли би бути партія “Голос”, партія Смешка. Це ті нові обличчя, нова кров, яка могла би дати якийсь імпульс для України. Але більш детально треба говорити, коли ми будемо отримаємо якийсь результат”, заявив він.

21 травня президент Володимир Зеленський опублікував указ про розпуск парламенту. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Народних депутатів обиратимуть за змішаною системою 225 за списками, іншу половину у мажоритарних округах, за виключенням округів в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей і Криму.