Серед російських військових точаться суперечки щодо ведення війни проти України, зокрема спостерігається протистояння між різними групами впливу.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому у середу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається, 6 грудня колишній «міністр оборони днр» ігор гіркін (стрєлков) заявив, що провів два місяці у складі батальйону «днр» на передовій. Він сказав, що його останній досвід виявив «кризу стратегічного планування» в операції росії проти Україні. Він також висміяв накази керівництва армії рф будувати великі позиційні оборонні споруди, ставлячи під сумнів їх корисність у сучасній війні.

“Його коментарі підкреслюють бурхливі дебати щодо ведення війни, які тривають у військовій спільноті росії”, – йдеться у зведенні.

Як зазначає британська розвідка, чутки, які поширювалися в соціальних мережах протягом останніх 48 годин про те, що начальника генштабу росії генерала валерія герасимова могли звільнити, неможливо перевірити.

«Однак напруженість між (військовими – ред.) групуваннями, ймовірно, поширюється на верхівку військової ієрархії росії», – наголосили у розвідці Британії.