У Техасі внаслідок масової стрілянини в торговому центрі поблизу Далласа загинуло щонайменше 9 людей, в тому числі й озброєний нападник.

Семеро осіб загинули на місці, а ще двоє померли, коли їх везли у лікарню. Ще семеро осіб госпіталізовано, з яких троє у критичному стані, пише “Мета”.

Стрілянина сталася в суботу близько 15:40 у торговому центрі Allen Premium Outlets. Працівники ТЦ повідомляли, що озброєний нападник без розбору стріляв із рушниці по людях.

Нападника застрелили поліцейські. Окрім зброї, з якою він вчинив напад, у його машині знайшли ще п’ять пістолетів. Правоохоронці ідентифікували його як 33-річного Маурісіо Гарсіа. Вони вважають, що злочинець діяв сам. Журналісти The Washington Post заявляють, що Гарсія був місцевим жителем і, ймовірно, дотримувався переконань переваги білої раси або неонацизму.

Деякі видання зазначають, що на грудях Гарсіа була нашивка з написом “RWDS”, абревіатура від Right Wing Death Squad. Цей акронім є популярним знаком серед білих расистів, неонацистів і парамілітаристів.

Поліція офіційно не встановила жодних мотивів стрілянини, але наявність нашивки, серед інших факторів, посприяла тому, що влада розглядала масову стрілянину як можливий злочин на ґрунті ненависті або внутрішній тероризм.

Маурісіо Гарсія раніше не мав кримінального минулого. Але, згідно з даними ФБР, отриманими виданням Rolling Stone, його облікові записи в соціальних мережах містили “сотні повідомлень і зображень, включаючи тексти з насильницькою екстремістською риторикою на расовому або етнічному ґрунті, включно з неонацистськими матеріалами та матеріалами, які пропагують верховенство білої раси”. Видання також повідомило, що Гарсія міг мати зв’язки з місцевою неонацистською групою.