Вдруге за добу горять тонни палива російських окупантів у тимчасово захопленому ними Шахтарську Донецької області.

Окупаційна адміністрація заявляє про повторне горіння залізничних цистерн з бензином та нафтобази, а також про 5 постраждалих, повідомляє “День” за посиланням на Вільне радіо.

Такі відео та фото спочатку з’явилися в українських пабліках. Згодом цю інформацію визнала окупаційна адміністрація та державне інформагенство російських окупантів ТАСС.

Пожежа у Шахтарську 27 жовтня

 

За даними росіян, у Шахтарську знову на місцевій нафтобазі палають місткості з майже 2 тоннами палива. Ще 4 залізничних цистерни по 60 тонн бензину в кожній горять на залізничній станції.

Окупаційна адміністрація Шахтарська повідомляє, що пожежа спалахнула знову близько 13:00. Сепаратистські ресурси пишуть, посилаючись на місцевих мешканців, що там постраждали 5 людей, автостоянка та приватні будинки, а стовп чорного диму видно за 15 км від міста.

Пожежа у Шахтарську 27 жовтня, відео місцевих мешканців

 

Така ж масштабна пожежа й на тих самих локаціях здійнялася й напередодні ввечері, 26 жовтня. Росіяни та представники так званої “ДНР” визнали, що згоріли 12 паливних цистерн на коліях та покрівля залізничної станції, а от 42 цистерни начебто вдалося врятувати. Окупанти та їхні найманці звітували про локалізацію пожежі вночі та заявили, що причина пожежі — обстріл “Хаймарсами” з підконтрольної українському уряду території.

Зранку російський пропагандист з каналу Росія 24 показав відео з вцілілими цистернами.

Сучасна зброя, яку ЗСУ отримують від західних партнерів для захисту свого суверенітету від атак російської армії, дозволяє вражати цілі окупантів далеко у них в тилу. Аналогічні пожежі спалахували останнім часом в Іловайську, у Криму, Донецьку та в багатьох інших місцях вздовж лінії фронту.