У Польщі Комісія зі стандартизації географічних назв за межами країни (частина Головної геодезичної служби країни), вирішила офіційно називати Крулевцем (Królewiec) місто Калінінград, яке зараз входить до складу країни-агресора Росії.

Про це повідомило польське видання Rzeczpospolita, на яке посилається “Главред”.

Члени комісії додали, що Калінінградська область тепер теж повинна називатися Крулевецькою.

У комюніке зазначили, що зміна набуде чинності з дня оголошення, тобто у вівторок 9 травня 2023 року.

Комісія зі стандартизації географічних назв при внесенні змін врахувала, що “місто, яке зараз має російську назву Калінінград, відоме в Польщі під своєю традиційною назвою Крулевець”, і що нинішня російська назва є штучною і не пов’язана ні з містом, ні з областю.

“Факт присвоєння великому місту поблизу польських кордонів імені Калініна, злочинця, відповідного, серед іншого, за прийняття рішення про масове вбивство поляків (Катинський розстріл), має в Польщі емоційний, негативний характер”, – заявили польські чиновники.

Така новина негайно викликала роздратування серед верхівки влади країни-агресора Росії, які озвучив штатний кремлівський глашатай Дмитро Пєсков.

“Це вже навіть не русофобія, це якісь процеси на межі з божевіллям, що відбуваються в Польщі”, – цитує його тамтешнє пропагандистське агентство ТАСС.