В Німеччині критикують канцлера Шольца через те, що він не надає Україні необхідні бронетранспортери. Голова комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнесс Штрак-Циммерман з Вільної демократичної партії закликає федеральний уряд Німеччини якомога швидше доставити в Україну 50 бойових машин піхоти Marder.

Про це повідомляє Bild, на якій посилається “Главред”.

Також вона закликала Німеччину до прозорого спілкування з Україною і запропонувала створити посаду спеціального координатора з постачання зброї. Вона зазначила, що це має відбутися “вже негайно або перед парламентськими літніми канікулами в липні”.

Цю позицію підтримав і представник вільних демократів Олександр Граф Ламбсдорф.

“Це була б перша західна бойова броньована машина на Донбасі, але українські Збройні Сили повинні мати можливість безпечно перевозити своїх солдатів. Це те, що може дати Marder і її бойова сила значно нижче, ніж у Gepard, поставки якого вже були прийняті федеральним урядом”, – сказав Граф Ламбсдорф.

За даними видання, в Бундесвері залишилося 32 бронемашини, які можна було б надати Україні, проте Шольц вже кілька тижнів блокує їх доставку з промислових запасів.