Міністерство охорони здоров’я запускає офіс пацієнта, який буде опрацьовувати скарги людей.

“До кінця тижня, можливо наступного, буде створений офіс пацієнта. Зараз, якщо пацієнт стикнувся з порушенням його прав, або з якимись проблемами, нестачою ліків, правопорушеннями, вимаганням хабаря і тому подібне він може звернутися на гарячу лінію міністерства охорони здоров’я. Я не знаю жодної живої душі, яка туди додзвонилась, і колеги, які працюють тут у пресслужбі так само говорять, що немає людей, які б додзвонились. Принаймні ми їх не знаємо”, – заявив радник міністра охорони здоров’я Дмитро Раімов, пише ТСН.

Раімов каже, що люди телефонують на приймальну міністра, вони телефонують до пресслужби і в принципі ці дзвінки ніхто не оброблює. Тобто, якщо у людини є скарга на неї ніхто ніколи, або довгий час, не реагував. Другий варіант – це листи, які можна надіслати до міністерства і далі ці листи проходять сім кіл пекла для того, щоб на них хтось відповів і дуже часто люди там отримують відписку.

“Довгий час була проблема комунікацій пацієнтів та міністерства, тому міністр створює офіс пацієнта в структурі МОЗу. Він зазначив, що документи ще готові не повністю. Офіс створять без додаткового фінансування, для того, щоб створити його у міністерства є все необхідне. Офіс пацієнта буде очолювати безпосередньо міністр. Тобто, якщо якась скарга потрапляє до офісу пацієнта, далі формується управлінське рішення, яке міністр підписує”, – каже радник.

За його словами Це один з головних пріоритетів для того, щоб почати повертатися до пацієнтів і в цілому до громадян обличчям, а не тільки місцем, яким міністерство досить часто поверталося до людей, яким необхідна була допомога.

Державні службовці Міністерства охорони здоров’я просять прем’єр-міністра Олексія Гончарука припинити політичний тиск із боку команди нової міністерки та стати посередником у діалозі між ними.