Володимир Зеленський більше не є призовником до війська. Про це повідомив Генадій Долгашов, заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України.

У 2014-2015-х була оприлюднена інформація на запит депутатів Верховної Ради Юлія Мамчура, Олександра Бригинця (обидва “Блок Петра Порошенко”), Тетяни Чорновол і Михайла Бондаря (обидва “Народний фронт”) щодо повісток, пише ukranews.com.

Президент мав з’явитися до військкомату за повісткам для призову за мобілізацією 15 квітня 2014-го, 23 червня 2014-го, 15 серпня 2014-го, 10 травня 2015-го. На жодну не відреагував.

Міноборони підтверджує, що Зеленський перебуває на військовому обліку у воєнкоматі Кривого Рогу. Він визнаний придатним до служби за медичними показниками.

“Військову службу в Збройних силах не проходив, на військову службу за мобілізацією протягом 2014-2015-х не призивався”, – сказано у відповіді міністерства. Інші подробиці справи не розголошуються. Міноборони посилається на службову таємницю.

У штабі президента заперечують отримання ним повісток.

Кандидат у президенти Володимир Зеленський 4 рази проігнорував повістки, які надсилалися йому під час мобілізації 2014-2015-х. Про це повідомляє прес-служба Міноборони у відповідь на звернення народних депутатів Тетяни Чорновол, Олександра Бригинця, Юлія Мамчура та Михайла Бондаря.