Вчора Київрада підтримала проєкт рішення на позачерговому пленарному засіданні, який дозволяє вилучати укриття, що перебувають у приватній власності і до яких відсутній доступ. Як повідомляє Вечірній Київ, сьогодні заступник міського голови — секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко заявив, що близько третини (27,5%) укриттів у приватній власності і переважно закриті.

— Тому або власники відновлять доступ людей, або ці укриття будуть у них вилучені. Рішенням передбачено, що укриття, які передано в оренду, будуть вилучені протягом 24 годин, якщо орендар буде перешкоджати їх використанню за призначенням.

Крім цього доручено розробити систему дистанційного відкриття замків для доступу до укриттів, а також розробити разом із ДСНС схему доступу до укриттів з обмеженим доступом (медзаклади і заклади освіти):

— Крім цього, доручено розробити систему дистанційного відкриття замків для доступу до укриттів, а також розробити та затвердити за погодженням із ГУ ДСНС України в місті Києві правила роботи укриттів у приміщеннях із обмеженим доступом, зокрема це стосується закладів освіти, медичних стаціонарів. Також зазначу, що безумовним пріоритетом бюджетного фінансування є проведення робіт з підготовки до використання за призначенням захисних споруд цивільного захисту.

Київська міська рада направила звернення до Кабінету Міністрів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за недопуск населення до укриттів для власників, користувачів та балансоутримувачів усіх форм власності.

Раніше ми повідомляли, що Київрада додатково виділила 0,75 млрд грн на ремонт столичних укриттів.