Останніми днями підбивають підсумки перевірки укриттів за останні 10 днів. Всі служби починають демонструвати статистику. З щоденними звітами виходили у КМДА та уряді (представник Кабміну у комісії – міністр Олександр Камишін). Недавно ми публікували попередній звіт від ДСНС, який з’явився у розпорядженні одного зі ЗМІ.

У столичній адміністрації сьогодні, 11 червня, першими підбили загальні підсумки перевірки – про це повідомлено на офіційному сайті КМДА. Статистика наступна: понад три тисячі (65%) визнані придатними як укриття, ще 21% – можуть бути такими за умови облаштування, 14% – непридатні.

 

— У Києві комісія завершила проведення позапланової перевірки  захисних споруд. Загалом міські та районні служби спільно з представниками поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій проінспектували всі 4 655 укриттів і сховищ. Придатним є 3041 об’єкт, тобто 65%, ще 973 (21%) можуть бути укриттями за умови належного облаштування. Не відповідає технічним умовам приміщень, де можуть бути укриття – 641 (14%).

Зовсім іншу картину попередньо оприлюднив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін у себе в соцмережах.

— Станом на 8:00 ранку сьогоднішнього дня [10 червня – ред.], комісія закінчила перевірку всіх 4655 укриттів Києва. Результати невтішні. По доступності. Вільно-доступними виявились менше половини укриттів, лише 44%. Ще 21% доступні протягом 5 хв – зазвичай це чергові, які відкривають укриття по тревозі. За станом: тільки 15% придатні без суттєвих зауважень. Ще 50% технічно придатні, але їх треба приводити в порядок. На вихідних комісія працюватиме над зведенням даних та підготовкою звіту.

У КМДА кардинально непогоджуються з опублікованою попередньою статистикою (15% придатних, без зауважень, укриттів) від представника уряду, називаючи це “маніпуляцією, викривленням фактів і дезорієнтуванням людей“. Столична влада “умиває руки”, наводячи статистику управління укриттями таким чином: 851 об’єкт (53%) – відноситься до сфери управління районних у місті Києві державних адміністрацій (РДА), 575 об’єктів (35%) – до приватної форми власності, 170 об’єктів (11%) – до державної сфери управління, лише 18 об’єктів (1%) – до сфери управління КМДА.

Поки ситуація доволі цікава. В мережі вже обговорюють “проміжний звіт ДСНС“, про який ми писали вище, натякаючи на те, що він “не сходиться із даними Кабміну/ОП”, але наша суб’єктивна думка – він якраз не підтверджує ані звіт Кличка, ані звіт Камишіна. Грубо кажучи, проміжний звіт ДСНС наводить такі дані: 2918 укриттів готові до використання / 25 – закриті / 31,05% – непридатні. І то, на той момент, це був не остаточний звіт.

Популярні новини зараз

Стало відомо, де реалізують проєкт "Ветеранський курінь" на Київщині

У Києві будуть проходити військові навчання — киян попереджають про заборони

Депутатів Київради судитимуть за ухилення від військової служби — ДБР

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

Тому чекаємо понеділка і подивимось, чим завершиться ця “битва статистичних даних”.