У Києві на території Національного центру «Український дім» з’явилася скульптура. Вона стала новим символом рівності і закликає жінок сміливо боротися проти всіх стереотипів.

Про це повідомляє “Інформатор” з посиланням на авторку скульптури Анну Надуда.

Ця скульптура покликана надихнути мільйони жінок реалізовувати себе в будь-якій сфері життя, незважаючи на всі стереотипи по відношенню до жінок. Автор скульптури, надихнулася образом сучасної українки і створила монумент, який передає творчу енергію жінки. Вона рухається вгору, незважаючи на гендерні стереотипи, і її неможливо зупинити.

Скульптура складається з двох рівнів: зовнішнього, що символізує енергію жінки, і внутрішнього, яка зображує енергію світу. Ці енергії взаємодіють і впливають одна на одну, коли жінка пізнає себе, свої бажання і цілі.

Кожен елемент скульптури наповнений змістом. Оповиті металом гілки – одночасно тендітні і міцні – уособлюють жіночність. Натуральні волокна льону в тандемі з бетоном утворюють надзвичайно стійкий матеріал, демонструючи внутрішню силу і незалежність жінки.

Сфери на металевих гілках символізують досягнення, народжуються як результат реалізованої жінки в родині, кар’єрі і соціумі. Вони знаходяться у нерозривному зв’язку, тому що енергія жінки є у всьому, що вона робить. Так вона заявляє світу: «Ось, що я можу».