У Києві п’ятеро чиновників КМДА та двох підприємців запідозрили в схемі незаконного збагачення: безпідставній евакуації припаркованих авто на штраф-майданчики. Стале злочинне об’єднання викрили під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора України.

Про це повідомила пресслужба ОГПУ на своєму сайті 16 серпня, пише OBOZREVATEL.

До складу банди, за даними слідчих, входили посадові особи виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Попередньо, схему запровадив один із керівників Департаменту транспортної інфраструктури КМДА. Топчиновник залучив до незаконних дій керівництво управління (інспекції) з паркування та підлеглих інспекторів.

У підсумку авто киян, припарковані на вулицях столиці, без причини потрапляли на штраф-майданчики. Свої транспортні засоби власники могли забрати лише сплативши “штрафи”, при чому їх суму завищували в два рази порівняно з офіційними.

Машини, як було встановлено, перевозили приватні київські служби евакуації, керівники яких були залучені до схеми.

Члени організованої групи навіть отримували щоденний план: забрати на штраф-майданчики 300 машин. Щоб його виконати, вони вдавалися до хитрощів, ставлячи біля припаркованого автомобіля знак “Дорожні роботи”.

Розслідування стосується ч. 2 ст. 364 і ч. 3 ст. 28 КК – зловживання службовим становищем (за попередньою змовою групою осіб), що спричинило тяжкі наслідки. Санкція передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю (до трьох років), зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.